Ett litet kortmakartips

Godkväll!

Idag har jag roat mig med att göra ett litet kort till min fina mormor som fyller 75 imorgon. Tänkte dela med mig av ett tips jag lärde mig för längesen. Att stämpla är vansinnigt roligt tycker jag, men själva stämplarna kan vara ganska dyra. Vad man kan göra om man inte har råd att lägga en massa pengar på alla stämplar man vill ha är att kolla runt på internet efter fina bilder man kan använda, eller som i mitt fall: jag har letat rätt på en hel mängd fina fonter som jag installerat, och när jag behöver ha en text på ett kort så letar jag rätt på en passande, fin font, testar mig fram lite med storleken och printar ut. Sedan tar jag pappret som ska ”stämplas”, skär till en lagom stor bit och tejpar fast över texten på utskriftspappret med tejp som inte är permanent. Sedan kör jag pappret i skrivaren igen (tänk på att lägga in pappret åt samma håll som tidigare) och skriver ut texten än en gång. Jag gillar verkligen den här tekniken, tycker att det funkar hur bra som helst!

Hoppas ni vågar prova – det är snabbt, enkelt och ser proffsigt ut! Lycka till!

About Johanna Karlsson

Pysseltokig skåning, lever med sambon Oskar, vår son Mikko, katterna Simba och Filidutt och två gäng fiskar. Bloggar om pyssel, hantverk och vardagen. Kommentera gärna, fråga om du undrar över något & framför allt: Välkommen tillbaka!
This entry was posted in Kort and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ett litet kortmakartips

  1. Frida Loppan says:

    Tack för ett superbra tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>