Larvskallra

Hej!

Vad härligt livet är när man kan lägga ner sitt barn på golvet, ta fram leksaker och sen sätta sig vid datorn intill. Han roar sig med sitt och jag roar mig med mitt – med ett öga på honom och hans påhitt, förstås.

Inför utställningen i Fastarp panikvirkade jag en hel del och hade allmänt slut på idéer. Då är det bra att man har en sån bra karl som Oskar! Han blev en riktig idékläckare och jag skissade upp figur efter figur… Bland annat hittade han på den här larven.

Det fiffiga med den är att i huvudet har jag stoppat i ”äggulan” från ett kinderägg med lite kamutvete och sedan tejpade jag runt ägget med en väldig massa tejp, vilket gör larven till en söt liten skallra! Mikko har inte fått leka med den än, den ska ju med till nästa utställning också, men han trånar efter den med stora ögon och utsträckta händer, så han får nog ha den sen. Visserligen kan man inte tvätta den mer än ytligt, men det kan det ju vara värt, känner jag.

Efter att ha virkat upp en massa egna filurer är det ganska skönt att vila lite och virka något efter någon annans mönster. Mitt nuvarande projekt är en prylgris, som finns i Mia Bengtssons tredje bok om att virka amigurumi. Världens häftigaste idé! Vad har du för projekt just nu?

Ha det bäst!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Virkning and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.