Virkalong – del 1

Hej!

Då var det dags att dra igång den första virkalongen på Hantverkskollektivet! Hoppas att ni tycker att ska bli kul!

Jag tänkte att vi skulle börja med att virka ett huvud. Använd vilka färger ni vill och en passande virknål. Du kommer också att behöva nål och broderigarn för att brodera ögon / alternativt säkerhetsögon, stoppning och en sax.

Huvud

1. 6fm i magisk ring     (6)

2. (2i1)     (12)

3. (1fm, 2i1)     (18)

4-6. 1fm i varje m     (18)

7. (2fm, 2i1)     (24)

8. (3fm, 2i1)     (30)

9. (4fm, 2i1)     (36)

10-14. 1fm i varje m     (36)

Om du använder säkerhetsögon är det lämpligt att fästa dem nu, innan du virkar bakhuvudet.

15. (4fm, 2tills)     (30)

16. (3fm, 2tills)     (24)

17. (2fm, 2tills)     (18)

18. (1fm, 2tills)     (12)

19. (2tills)     (6)

Avsluta med 1sm, klipp av dra igenom garnet. Stoppa huvudet, snörp ihop öppningen och fäst garnet.

Lycka till med virkandet, och som vanligt, undrar ni över något så är det bara att höra av sig!

Ha det fint!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Virkning and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Virkalong – del 1

 1. Saffir says:

  Hej!

  Vad kul med en virkalong! Igår började jag. Lite sent kanske men bättre sent än aldrig. Jag använder rosa garn, så får vi se vad det blir……. Spännande!

  Jag hade gärna velat veta hur många delar det ska bli. Tycker det är ganska långt att vänta en hel vecka på nästa del.

  Hälsningar Saffir

  • Johanna Karlsson says:

   Hej!
   Kul att du hittat hit! Det är faktiskt bara en del kvar, så virkalongen är snart slut. Jag tar till mig all kritik jag får till nästa gång, så tack så mycket =)

 2. viktoria johansson says:

  Hej
  Virkar för första gången ett huvud. Vet du om det är vanligt att det är räknefel i mönster? Har stött på ett som jag anser är fel i Candy Magazine 2. Hur jag än räknar och sätter nålar och allt, stämmer inte mitt Pirathuvud med antalet maskor som det står i mönstret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>