Måla terrakottakrukor med skoltavelfärg

Hej!

Idag tänkte jag visa resultatet av mitt senaste pysselprojekt. Det är knappast någon hemlighet att det är Oskar som härjar i köket i det här hushållet, och som så många andra föredrar Oskar färska örter. Det finns ju färska örter i nästan alla matbutiker och en planta brukar inte kosta särskilt mycket. Tyvärr vissnar de snart om man inte planterar om dem, och det är det veckans projekt handlar om.

Det här är vad du behöver:

  • Färska örter (eller nån annan växt, det spelar ju mindre roll…)
  • Terrakottakrukor + fat
  • Skoltavelfärg
  • Syntetpensel
  • Något att röra runt i färgen med
  • Skoltavelpenna/skoltavelkritor

Måla krukorna med skoltavelfärgen, minst två lager. Måla ett lager vertikalt och ett lager horisontellt. Själv målade jag tre lager. Se till att du målar ganska tunna lager för att få så fin yta som möjligt. Det står på burken att färgen ska torka i 12 timmar innan man målar nästa lager, men jag väntade inte så länge och det har gått bra ändå. Mina krukor stod dock mitt under en varm lampa, så det kan ju bero på det. När sista lagret har torkat ordentligt använder du pennan/kritan för att skriva något på krukan, exempelvis växtens namn, och sen planterar du din växt i krukan (jag tror att det är lättast att skriva först och plantera sen, jag gjorde tvärtom och det var lite bökigt att försöka skriva utan att kunna hålla inuti krukan). Jag tänkte först ha innerkrukor i mina terrakottakrukor för att försäkra mig om att inte färgen blir förstörd när krukan suger åt sig vatten när man vattnar, men jag lät bli. Hittills har det gått bra, men det kan vara något att ha i åtanke.

Hoppas att ni vill testa! Det var superenkelt att göra och jag tycker att det ser väldigt trevligt ut. Skulle sen växten dö ändå är det ju bara att ta en fuktig trasa och sudda ut texten 😉 Glöm inte att berätta hur det går för er!

Ha det bäst!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Pyssel and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Måla terrakottakrukor med skoltavelfärg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.