Dekorera träramar med decoupage

Hej!

Idag tänkte jag visa hur jag fixade några fula träramar jag hade liggandes.

Det första jag gjorde var att måla dem vita med hobbyfärg. Jag målade flera lager för att det skulle täcka ordentligt.

När ramarna torkat lade jag dem upp och ner på baksidan av vars ett designark och ritade av konturerna av dem. Sedan klippte jag ut pappersramen.

Därefter penslade jag decoupagelim över framsidan på ramen och tryckte försiktigt fast pappersramen på träramen. Sedan strök jag på mer decoupagelim och försökte trycka bort luftbubblor med en skumgummipensel. Jag lackade kanterna också med decoupagelim och ”skrapade” kanten av pappret mot ramen för att de skulle ”smälta samman” lite så att inte skarven blir så tydlig.

Såhär blev mina ramar. Jag blev supernöjd, tänkte försöka fixa lite cupcakebilder att ha i ramarna sen när jag har kommit på var de ska sitta.

Ha det fint!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Pyssel and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.