Dekorera träramar med decoupage

Hej!

Idag tänkte jag visa hur jag fixade några fula träramar jag hade liggandes.

Det första jag gjorde var att måla dem vita med hobbyfärg. Jag målade flera lager för att det skulle täcka ordentligt.

När ramarna torkat lade jag dem upp och ner på baksidan av vars ett designark och ritade av konturerna av dem. Sedan klippte jag ut pappersramen.

Därefter penslade jag decoupagelim över framsidan på ramen och tryckte försiktigt fast pappersramen på träramen. Sedan strök jag på mer decoupagelim och försökte trycka bort luftbubblor med en skumgummipensel. Jag lackade kanterna också med decoupagelim och ”skrapade” kanten av pappret mot ramen för att de skulle ”smälta samman” lite så att inte skarven blir så tydlig.

Såhär blev mina ramar. Jag blev supernöjd, tänkte försöka fixa lite cupcakebilder att ha i ramarna sen när jag har kommit på var de ska sitta.

Ha det fint!

About Johanna Karlsson

Pysseltokig skåning, lever med sambon Oskar, vår son Mikko, katterna Simba och Filidutt och två gäng fiskar. Bloggar om pyssel, hantverk och vardagen. Kommentera gärna, fråga om du undrar över något & framför allt: Välkommen tillbaka!
This entry was posted in Pyssel and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>