DIY: Gör ett minialbum

Hej!

Jag tänkte att jag skulle visa ett minialbum jag gjorde till min kära Oskar för ett tag sen. Jag tror att det är ganska lätt hänt att man glömmer bort sig i vardagen, att man missar att visa uppskattning för människorna omkring sig. Inte minst den man delar vardagen med, som i åtminstone mitt fall får stå ut med både det ena och det andra för att man är trött och inte är på humör och så vidare. För att visa min uppskattning gjorde jag det här minialbumet:

Såhär gjorde jag:

Jag började med att skära till 11 blad till albumet. Jag använde (lämpligt nog…) albumblad, som finns att köpa lite här och var. Jag använde måtten 4″ x 2 3/4″. När jag hade skurit ut mina 11 blad använde jag en hörnstans för att runda av hörnen på alla blad. Sedan tog jag en make-upsvamp och ”duttade” i en ljusare brun stämpeldyna (jag använde Tim Holtz Distress Ink, tea dye) och färgade in kanterna med. Sedan tog jag en annan svamp i en mörkare brun stämpeldyna (samma märke, vintage photo) och använde längre ut på kanten för att sedan avsluta med ännu en ny svamp och en svart stämpeldyna (samma märke, black soot) som jag bara drog längs med kanten. Detta för att få lite mer djup i pappret och få det att se lite åldrat ut.

Sedan skar jag till designarken, också 11 stycken, – jag använde papper ur ”The Far East mat stack” från DCWV – med måtten 3 7/8″ x 2 5/8″. Rundade hörnen och fixade kanterna på precis samma sätt som albumbladen, men avslutade med att göra små streck längs kanterna med en vit penna.

Dags att dekorera! Ta vad du har hemma, helt enkelt! Jag har återigen använt mig av fonten Impact Label, som jag skrev om här, som jag sen har printat ut, klippt ut i remsor, laminerat och sedan klippt ut igen.

Jag använde också stämplar, Quick Kutz-stansar, små minipunchar och biljetter (biljetterna finns att hämta gratis här hos Miss Cutiepie). Jag använde samma teknik som tidigare för att ”åldra” biljetterna.

Stämpelmotiven målade jag med ProMarker-pennor och sedan gjorde jag highlights lite överallt med min vita penna.

Sedan tog jag en bit papper med samma längd som albumbladen för att göra en mall för hålen. Jag måttade ut var jag ville att hålen skulle vara, använde en hålstans för att göra två hål. Sedan använde jag mallen till varje albumblad, var noga med att placera mallen rakt, så får du hålen på samma höjd på alla sidor. Jag bankade fast små öljetter i varje hål för att göra albumet lite mer tåligt, och sedan använde jag ett band att knyta ihop albumet med. Se till att inte knyta för hårt, bara, man måste ju kunna bläddra i albumet!

Albumet går att variera i all oändlighet, det är bara fantasin som sätter gränser. Lycka till och glöm inte att visa mig era fina album när ni är klara! (Och som vanligt, undrar ni över något, så hojta till!)

Ha det bäst!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Pyssel and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.