Virkalong – del 5

Hej på er!

Efter flera dagar av riktigt höstrusk har jag under förmiddagen idag fått chansen att njuta lite av solens strålar igen. Det blev inte särskilt mycket, men man får väl försöka suga upp all D-vitamin man kan. Det finns ju i och för sig mycket bra med höstrusket också, att man inte behöver ha dåligt samvete för att man sitter och virkar dagarna i ända är ju bara ett exempel.

Ben x2

1. 5lm, vänd och ta ner i 2:a lm från nålen, 3fm. Virka 3fm i sista lm och fortsätt sedan att virka runt lm-kedjan med 2fm, 2i1 (Se bild, ovalerna = lm, strecken = fm)     (10)

2. 2i1, 3fm, (2i1)x2, 3fm, 2i1     (14)

3. 2i1, 5fm, (2i1)x2, 5fm, 2i1     (18)

4. 2i1, 7fm, (2i1)x2, 7fm, 2i1     (22)

5. 8fm, (2tills)x3, 8fm     (19)

6. 6fm, 2tills, 3tills, 2tills, 6fm     (15)

7. 4fm, 2tills, 3tills, 2tills, 4fm     (11)

8-10. 1fm i varje m     (11)

Avsluta med 1sm, klipp av och dra igenom garnet, men spara tillräckligt mycket för att kunna fästa benet vid kroppen. Stoppa benet.

Om det verkar krångligt så tveka inte att höra av er, det är bara bra om jag får veta ifall ni tycker att jag förklarar luddigt!

Lycka till & ha det fint!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Virkning and tagged . Bookmark the permalink.

12 Responses to Virkalong – del 5

 1. Annelie says:

  Hej! Jag förvirrar bort mig i punkt 1. Ska det vara tre fm i andra om från nålen?

 2. Annelie says:

  :) undra vad den sista delen är? Trist att äkta en hel vecka… :(

  • Johanna Karlsson says:

   Hur många dagar tycker du är lagom? Jag tänkte att om man tar en vecka mellan varje del så hinner även de som inte hinner virka så mycket vara med, men jag kan också tänka mig att det blir drygt att vänta en massa… Så hur lång tid är lagom, egentligen? Tack för hjälpen =)

 3. Annelie says:

  Om du haft tajtare så hade jag inte hunnit ikapp. Jag kom in vid del tre. Jag tycker ditt upplägg är bra, jag kan gott längta lite. 😉 Jag tror på en drake.

 4. jonna d says:

  Även jag har lite problem med att förstå punkt 1. Kommer till 3 fm i sista lm men sedan förstår jag inte helt vad som menas med ”och fortsätt sedan att virka runt lm-kedjan med 2fm, 2i1″. Är säkert bara jag som är lite seg idag.
  //jonna d

  • Johanna Karlsson says:

   Hej!
   Jag ska försöka förklara lite bättre, kan försöka rita upp eller fotografera det senare idag om inte annat.

   Du kommer till 3fm i sista lm, skriver du, och sen vänder du helt enkelt på arbetet och fortsätter virka runt luftmaskorna, liksom, så att du kommer till samma ställe som du började virka fm på. Förstår du? Du virkar fortfarande i en spiral, precis som vanligt med amigurumi, men så att det blir avlångt och inte bara helt runt. Det kanske inte klarnade så mycket av den här beskrivningen, men jag ska försöka rita upp en bättre förklaring senare idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>