Chokladkort till Halloween

Godkväll på er!

Snart är det Halloween (och jag har inte vant mig vid att det inte är sommar längre än), läskigheter och godis står högt i kurs. Varför inte slå ihop de båda och göra läskiga chokladkort? Eller, nåja, så läskiga är de kanske inte, kanske snarare sötläskiga. I korten får det plats en 24-grams Marabou-chokladkaka.

Vill du prova? Såhär gjorde jag!

Börja med att skära till kortbasen med måtten 9 3/4″ x 4 1/4″. Biga 3 1/4 från varje kortsida och skär av det övre hörnet på den sista biten.

Sätt dubbelhäftande tejp på den lilla snutten som är kvar av långsidan på den sista sidan, se bilden ovan. Vik ihop kortet och knyt fast ett band. Nu är det dags att dekorera framsidan! Jag använde orange cardstock som jag gick lös på med en kantstans. Först var jag lite fundersam över hur jag skulle göra med hörnen, men jag testade att göra dem ojämna och tyckte att det passade bra såhär till Halloween. Jag använde en svart penna för att göra ett streck längs med kanten.

Sedan tog jag en bit svart/vit cardstock för att rama in motivet lite extra innan jag tog en mindre bit vit/svart cardstock som jag streckade med svart/vit penna och sedan fäste motivet på. Båda mina motiv är QuicKutz-dies.

Lycka till och hör av dig om du undrar över något!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Kort and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Chokladkort till Halloween

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.