Recept på Oskars mumsiga bullar

Godmorgon!

Igår ställde sig min fina sambo och bakade bullar. Oskar är en sån där som aldrig någonsin använder sig av recept, och om han mot förmodan skulle använda sig av recept skulle han ändå inte följa det. Min raka motsats, med andra ord, ska jag göra något i köket, matlagning eller bakning, så måste jag ha ett recept att följa till punkt och pricka. Det är nog inte så svårt att gissa vem av oss det är som brukar laga mat… Så, igår bakade han alltså bullar och hittade på receptet efterhand. Snäll som han är låter han mig lägga upp det här.

Oskars mumsiga bullar

Du behöver:

  • 50g jäst
  • 50g smält margarin
  • 5dl fingervarmt vatten
  • 1tsk salt
  • 2 st fint rivna morötter
  • 12-13dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg eller vatten att pensla bullarna med

Gör såhär:

Lös upp jästen med lite fingervarmt vatten. Häll ner resten av vattnet och tillsätt smält margarin, salt och rivna morötter. Rör ner mjölet lite i taget och knåda till en slät deg. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Arbeta ut degen på mjölat bakbord, dela i lika stora delar och rulla till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, täck över med bakduk och låt jäsa i 30 minuter till.

Pensla bullarna med uppvispat ägg eller vatten, grädda sedan mitt i ugnen i 10 minuter på 200 grader.

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.