Det här med magisk ring, alltså.

Godkväll!

Åh, jag har nog aldrig varit med om att jag på en fredag längtat så mycket efter att det ska bli måndag. Imorgon ska jag hämta min nya dator och jag har väntat och längtat så tokmycket att det nästan känns lite konstigt att det faktiskt är dags imorgon. Det har varit fullt upp här den senaste veckan, jag beställningsvirkar som en toka. Kul är det! Och jag har så mycket positiva känslor inför den kommande veckan att jag knappt vet vart jag ska ta vägen, det är många bra grejer på gång nu. Dels det här med datorn, men jag inväntar också ett paket garn och en varvräknare. Garnet börjar verkligen bli efterlängtat nu, jag har en hel hög med halvfärdiga beställningar där garnet tagit slut. Dessutom får vi snart veta vem som vinner draken! På onsdag är det dags, glöm inte bort att ta en lott eller två!

Tidigare i helgen fick jag ett mail om att gratismönstret på musen var lite svårt. Ett av problemen var musens armar, och jag är mer än villig att hålla med om att de är hemskt pilliga att virka. Om du känner att du inte orkar med att virka runt, runt, runt på fyra maskor kan du kanske istället göra såhär: på varv 5 på armarna, byt ut (2tills) mot (1fm, 2tills)x2, 2fm, så har du åtminstone 6 maskor att snurra runt på. Hoppas att det hjälper lite!

En annan sak som togs upp var det här med popcornmaskan. Det fick mig att tänka till lite, det är hemskt svårt att förklara i skrift hur man ska göra, det blir lätt luddigt och svårförståeligt. Så, jag tänkte att jag kunde försöka sätta ihop nåt här, och inte bara om popcornmaskor utan att jag kanske kan lägga upp bilder på hur man gör olika moment. Jag tänkte  börja med den magiska ringen, som jag i princip alltid använder mig av i starten av olika kroppsdelar till mina små kompisar. Så, håll tillgodo!

Magisk ring

Börja med att lägga upp garnet över pek- och långfingret som på bilden.

Stick därefter in virknålen underifrån från höger sida och upp över den vänstra garnbiten. Haka fast garnet i virknålen och dra igenom det.

När du vänder rätt nålen ska det se ut såhär:

Gör ett omslag och dra igenom garnet, vilket blir den första fasta maskan i ringen.

Fortsätt sedan att göra så många fasta maskor i ringen som du ska ha. Du sticker alltså ner virknålen i ringen och hämtar garn på andra sidan, så att den lilla garnstumpen virkas in i ringen.

När du har gjort så många maskor i ringen som du ska ha är det dags att dra ihop ringen. Det gör du genom att dra i garnstumpen.

Dra så pass hårt att det inte blir något hål kvar. Sedan kan man välja att sluta sin ring med en smygmaska eller, som jag brukar göra, bara fortsätta virka runt i en spiral. Färdigt!

Jag hoppas att det här har varit till någon hjälp, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!

Ha det fint!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Virkning and tagged . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.