Popcornmaska – tutorial

Hej!

Idag tänkte jag visa hur jag gör popcornmaskan, som jag ofta använder som tumme till mina små kompisar. Popcornmaskan förkortas pop, och därefter kommer en siffra. Siffran anger det antal gånger du ska upprepa maskan. Här har jag visat hur jag gör en pop2-maska, men principen är alltså densamma oavsett siffra.

Börja med att göra ett omslag och ta ner i nästa maska. Hämta upp garn.

När du har hämtat upp garn ska det se ut såhär:

Gör ett omslag och dra igenom de två första maskorna på nålen, se bilden. Om det är svårt att se, klicka på bilden så blir den större.

Gör ett omslag till och ta ner i samma maska som tidigare, hämta upp garn och gör sedan ännu ett omslag. Dra igenom de två första maskorna på nålen, se bild.

Du ska nu ha tre maskor på nålen, vilket betyder att du nästan är klar med din pop2-maska. På bilden nedan visar jag hur man räknar antalet stolpar i popcornmaskan. För att göra en större popcornmaska fortsätter du bara på samma sätt som tidigare, tills du har det antal maskor som angetts efter pop.

Nu ska du göra ett omslag och sedan dra igenom alla maskorna på nålen.

Färdigt!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Virkning and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.