Grodsäsong på Solslätt

God morgon!

Vilken natt…! Mikko vaknade och kräktes precis som jag skulle till att somna. Upp ur sängen fort som attan, ta upp pojken och av med pyjamas, in under handfatet och tvätta honom. Tack och lov gick han med på att sitta i sin stol och titta på och snacka lite när jag bäddade rent hans säng, sedan somnade han lugnt och stilla om igen. Det gjorde inte jag. Jag såg framför mig hur han skulle vända sig på rygg och kräkas och kvävas. Jag smög upp ett par gånger för att titta till honom, och allt var ju bra, precis som vanligt. När jag till slut började släppa det hela så upptäckte jag att det onda i min fotled som jag haft problem med i snart en vecka nu tydligen hade spridit sig till knät också. Telefonsamtal till 1177, där jag fick prata med en väldigt trevlig tjej. Lindad fot och lindat knä, ipren eller liknande tre gånger om dagen, inte bära runt på Mikko för mycket och helst skifta höft lite när jag bär runt på honom. Och så vila… Vila, vila, vila. Benet i högläge. Inga promenader. Sjutton också, det här var ju inte alls vad jag behövde just nu!

Det är tur att jag har virkningen att muntra upp mig med, då kan jag ju ligga i soffan med benet i vädret och virka. Perfekt! De här rackarna virkade jag i förra veckan. De längtar båda två efter sina nya hem och ska snart få flytta dit.

Ha en mysig dag!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Virkning. Bookmark the permalink.

4 Responses to Grodsäsong på Solslätt

 1. Carina Solskogen says:

  Hej är sugen på att virka en groda och hittade din men var hittar jag mönster?
  Mvh

  • Johanna Karlsson says:

   Hej! Jag är ledsen att svaret dröjt, jag har tyvärr varit sjuk en längre tid. Mönstret till korgen hittade jag troligtvis på under tiden jag virkade, men det är ganska enkelt. Börja med 6 eller 8 fm i en magisk ring, öka sedan 6/8 maskor per varv tills botten är så stor du vill ha den. Därefter slutar du öka och virkar antingen vidare i båda maskbågarna eller enbart den ena maskbågen beroende på hur du vill att korgen ska se ut. Virkar man i båfäda maskbågarna blir korgen kanske lite skålformad, virkar man i ena maskbågen blir det mer ”botten”, alltså att botten blir mer definitiv. Sen virkar du bara runt tills norgen är så hög du vill ha den. Hoppas det hjälpte något!
   Med vänliga hälsningar,
   Johanna

 2. Lotta says:

  Hej!

  Är intresserad av mönstret till den fina grodan :)
  Finns det fortfarande att köpa??

  Mvh
  Lotta

  • Johanna Karlsson says:

   Hej! Jag ber om ursäkt för att svaret dröjt, jag har tyvärr varit sjuk en längre tid och fått lägga allt annat åt sidan ett tag.

   Grodan finns med i min bok, Virkade vänner. Jag kan fixa så att du kan få köpa mönstret löst men om du skulle bli sugen på fler mönster sen är det billigare att köpa boken direkt. Boken kostar 135 kr exkl frakt och går att beställa direkt av mig eller genom de flesta nätbokhandlar. Enbart grodmönstret i pdf-format kostar 35 kr.
   Med vänliga hälsningar,
   Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>