Grodsäsong på Solslätt

God morgon!

Vilken natt…! Mikko vaknade och kräktes precis som jag skulle till att somna. Upp ur sängen fort som attan, ta upp pojken och av med pyjamas, in under handfatet och tvätta honom. Tack och lov gick han med på att sitta i sin stol och titta på och snacka lite när jag bäddade rent hans säng, sedan somnade han lugnt och stilla om igen. Det gjorde inte jag. Jag såg framför mig hur han skulle vända sig på rygg och kräkas och kvävas. Jag smög upp ett par gånger för att titta till honom, och allt var ju bra, precis som vanligt. När jag till slut började släppa det hela så upptäckte jag att det onda i min fotled som jag haft problem med i snart en vecka nu tydligen hade spridit sig till knät också. Telefonsamtal till 1177, där jag fick prata med en väldigt trevlig tjej. Lindad fot och lindat knä, ipren eller liknande tre gånger om dagen, inte bära runt på Mikko för mycket och helst skifta höft lite när jag bär runt på honom. Och så vila… Vila, vila, vila. Benet i högläge. Inga promenader. Sjutton också, det här var ju inte alls vad jag behövde just nu!

Det är tur att jag har virkningen att muntra upp mig med, då kan jag ju ligga i soffan med benet i vädret och virka. Perfekt! De här rackarna virkade jag i förra veckan. De längtar båda två efter sina nya hem och ska snart få flytta dit.

Ha en mysig dag!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Virkning. Bookmark the permalink.

4 Responses to Grodsäsong på Solslätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.