Att pimpa en IKEA-pall

Hej!

I förra inlägget berättade jag om ett projekt jag höll på med, att överföra en pappersutskrift till trä. Min bror hade tänkt göra i ordning en pall i inflyttningspresent till en vän, men kände inte att han hann med riktigt, så därför bad han mig göra det istället. Redan nu ber jag om ursäkt för den fantastiskt dåliga kvalitén på bilderna, hade tänkt ta lite mer ordentliga foton på pallen innan den levererades, men jag glömde helt enkelt bort det, så ni får nöja er med mobilfotona.

Pallen jag fixade köpte jag på IKEA, sen skrev jag ut bilderna han ville ha på vanligt utskriftspapper och klippte bort kanterna på papperet. Jag använde gel medium från Panduro  som jag strök på där bilderna skulle sitta, och sen vände jag papperet upp och ner och satte fast det med bilden neråt. Sedan fick det torka över natten (det här är ett tålamodsprövande projekt, man vill ju veta PÅ EN GÅNG om det är lyckat eller inte…!). Morgonen efter tog jag fram en skål med vatten och en trasa och dränkte in papperet ordentligt i vatten och skrubbade försiktigt bort papperet från pallen. Kvar blev de spegelvända bilderna! De blir en aning svagare än utskriften, vilket man nog borde tänka på när man väljer ut sina bilder. Jag smetade bara ut gel medium precis där bilden skulle vara, vilket resulterade i en svag kant där papperet suttit, men jag lyckades få bort det mesta med lite fint sandpapper. En tanke kan nog vara att ha gel medium över hela ytan och inte bara där man sätter papperet. När pallen hade torkat ordentligt strök jag på ett lager decoupage-lack, väntade på att det skulle torka, slipade av försiktigt med sandpapper  eftersom träet reste sig lite och strök sedan på ett lager till. Färdigt!

 

Här hittar du videon jag snubblade över om det här på Pinterest. Hoppas du fick lite inspiration till att prova själv!

Ha en mysig söndag!

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Pyssel and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.