Betong!

Hej!

Igår bestämde jag och mamma oss för att vi skulle gjuta lite betonggrejer idag. Det känns ju kanske inte som någon typisk midsommardags-sysselsättning, men det visade sig att vi inte kunnat välja någon bättre dag. Mina föräldrar hade midsommarfirande hemma hos sig igår, och eftersom vädret kanske inte var det optimala hade de ordnat med ett partytält. Perfekt för oss att använda idag! Vi har pratat hur länge som helst om att göra precis som alla andra betongintresserade – gjuta fat av rabarberblad.

Mamma valde att riva av en bit av ett annat rabarberblad för att fatet skulle bli mer runt och skålformat.

Själv tycker jag om att fatet blir hjärtformat.

Vi klippte av först nederkanten på en sopsäck och sedan ena långsidan. Mamma hade hittat lite sand sen i vintras som vi gjorde två högar av, där vi sedan lade rabarberbladen med baksidan uppåt. På med betong och nu är det bara till att vänta!

Eftersom midsommar tydligen är lika med matjessill och mamma och pappa hade fest med folkdansarna igår och därför var tvungna att köpa mängder av sill blev det två såna här hinkar till vårt förfogande också. Lyckades hitta mängder av gammal mosaik i det gamla pysselskåpet hos mamma och pappa, fantastiskt roligt! Förhoppningsvis ska detta bli en marschallhållare. Den här har jag gjort, mamma gjorde också en som inte lyckades fastna på bild den här gången, får se om jag kanske kan lyckas få med den imorgon eller på måndag när vi ska titta till betongen. (Jag hoppas stenhårt (haha!) på att betongen ska ha brunnit färdigt tills dess, jag är så väldigt otålig jämt…)

About Johanna Karlsson

Boende i nordvästra Skåne tillsammans med sambon Daniel, mina två barn, en bonusgrabb, två marsvin och den underbara katten Simba. Numera är pysslandet inte så stor del av mitt liv, men jag virkar och stickar en del. Det bästa sättet att komma i kontakt med mig i nuläget är att skicka mig ett mail på johanna@hantverkskollektivet.se.
This entry was posted in Betong and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Betong!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.